Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A HEROIN

2008.06.01

Egy lányról írok, aki sokáig HEROIN függő volt.

A Heroin függőség előbb -utóbb az embert teljesen ronccsá teszi. Ritka eset, hogy valaki jól végzi és esetleg vissza tud térni a rendes kerékvágásba,mert a legtöbbjük börtönben vagy a temetőben végzik.

A lány, akiről írok szép és csinos, ma már tiszta és megpróbálta az életét újra kezdeni. talán sikerül neki, én bízom benne. Van barátja, aki támogatja és szereti, végre rátalált az igazi barátnőkre.

Szenvedély beteg volt  az élet minden területén. Gyerekkorában szorongó tipus volt és senkivel sem kommunikált igazán. Mindig azt érezte senki sem szereti. elváltak szülei elég korán, és mind a két részen születtek testvérei, ezért úgy érezte őt teljesen kirekesztették. Édesapja orvos volt, nem is akármilyen, de ő is élt szenvedélyének az ivászatnak és ilyen alkalmakkor agresszívvé vált. Édeasnyjánál nyugodt volt a körülmény, de nem merte szeretni, édesapja megeskette, hogy csak őt szeretheti. Édesapja sokszor volt öngyilkos, így is halt meg 49 évesen. Akkorra már a lány heroin függő volt, igen keményen, nem sok minden jutott el a tudatáig. Gimnáziumba járt,ami igen laza volt és ekkor már sokszor alkohol mámorban volt, cigizett. Nála a bulizás nem a táncolásról, a fiúkról szólt, hanem az önkívületi állapotról, a szorongás leküzdéséről. Később megismerkedett egy fiúval, aki a börtönből jött és heroin függő volt. ekkor még ő próbálta a fiút leszoktani. Neki ő volt a herceg fehér lovon, szerette. Nem vette észre, hogy a lejtő elindul vele lefelé. A fiú depridolt kapott a leszokáshoz, de a lány vette be, mert ilyenkor megnyugodott és nem érezte a problámakat, szép volt minden. ezután kezdődött a heroinozás. Később a fiúval való szakítás után már nem fogadta be sem az édesapja sem az édesanyja. magukra hagyták. Így egy barátnője édesanyjához költözött, ahol ittak, buliztak és mákteát ittak.

Még 18 éves sem volt és jóba lett a dílerekkel, imádták őt, hisz magas, szép,hosszú szőke hajú lány volt! .Arabokkal, ukránokkal, albánokkal barátkozott. Mindehonnan kapta a cuccokat. Üzletemberek tartották el és az alvilág. Nem volt félelem érzete, abortuszokra járt, rendőrség, kórház és pszichiátria.....leérettségizett kábulatban. Aztán jött egy pasi, aki csak mutakozni akart vele,semmi más, persze másra nem nézhetet, egyszer verést is kapott ezért. Heroin függősége már az egekbe szökött, kívül csinos pofi, belülről minden rohadt.Burokban volt, tök egyedül és a heroin. Majd elindult a lejtőn lefelé és a következmények?... Nem tudott pisilni, aludni, rendszeresen kórházban kötött ki, állandóan beöntést kapott. Az élete már teljesen csődbe volt, próbált öngyilkos lenni, de az sem sikerült neki, aztán édesanyja segítségével bekerült a pszichiátriára. Így került le Komlóra. Az első időszaka pokoli volt, elvonási tünetek, álmatlanság, evéskényszer. Elfelejtett magyarul, elbutult. Nagyon nehéz volt neki, egyszer majdnem feladta, aztán győzött az akarat ereje és nekilátott az élete felépítésének. Megtanult napi renszerességgel élni, takarított, főzött, el kezdett futni, abbahagyta a dohányzást. Elkezdte felépíteni az életét. Egyetemre ment tanulni, lett munkája és barátja. Felvette a kapcsolatot a hugával. Rengetegett találkozik emberekkel, barátkozik és közben tanul tőlük. Tanulja, hogyan kell élni. Visszajár Komlóra és nagyon hálás az ottani segítő kezeknek.

Mi a tanulság? Soha ne adjuk fel és az nem csak ilyen jellegű problémákra értendő, hanem az élet kemény buktatóra...... Egyszer fent egyszer lent, de mindig van kiút, csak meg kell találni. Fontos a pozitív gondolkodás és az akaraterő!

Minden tiszteletem a lánnyé.........

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

valahol

(zzzzz, 2012.06.06 23:26)

Mi az hogy "minden tiszteleted"?? Az a lányegy mocskos többszöri gyerekgyilkos volt! (az abortuszokra gondolok)
Ezért minimum őt magát is ki kéne végezni!
Én nem a drog miatt ítélem el, hanem a gyerekgyilkosságok miatt!

Re: valahol

(Wiky, 2012.10.17 12:48)

Gyerekgyilkos....ez egy nagyon nagy súllyal rendelkező valamint igen komoly jelző.Neked volt valaha részed csak megközelítőleg hasonló szenvedések sorozatában???Nem hiszem, de ha igen tudnod kéne, hogy a "gyerek" számára ez volt a "legjobb" a körülményekhez képest.Nem támogatom az abortuszt de szeinted mennyivel lenne jobb ember ha világrahoz egy csecsemőt aki úgy születik, hogy függő?Sajnos nem sok empátia szorult belém, de ez számomra is szívszaggató érzés volt, mivel láttam már ilyet.Majd 70-30%az esélye hogy az anyjához hasonló hányatott gyerekkor után a nyomdokaiba lép, mivel ő már a függőséggel született.Lehet hitegetni magunkat meg reménykedni a leszokásban de nem jön össze.Nem akaraterő kérdése.Aki 1szer rákap az ízére és megreccsen tőle az rajta is marad.Élhet szermentesen hetekig, évekig de nem tűnik el belőle a drogos és ez nem csak az én véleményem és személyes tapasztalatom, hanem az összes olyan anyagos ismerősömé akik lelkileg is rákaptak, és az néha rosszabb mint a fizikai elvonás.Sírsz majd düroham kap el, aztán beszélgetni támad kedved és ömlik belőled a szó, majd röhögsz a semmin és hirtelen sírsz.Azt mondod utálod de közben tudod hogy belül nem is akarsz leszokni csak idegből mondod vagy hitegeted magad hogy elhidd az orvosok meg rokonok egyhangú monológját:"Csak akarnod kell és elfogadnod a segítséget!" Szóval nagyjából ennyi a véleményem a témáról.Ez a lány nem szokott le viszont gratulálni lehet neki a szermentes életért és kitartást, hogy minél tovább így is maradjon!